MIX-lag

Kvalificeringsomgången på 72 pilar för Mix-SM kommer att genomföras i samband med kvalificeringsomgången till SM. Denna poäng kommer användas för avancemang till nästa steg i båda tävlingarna.
Deltar i lagen gör skyttar som skjuter i Elitklasserna i disciplinerna Compound, Recurve, Barebow, Långbåge & Instinktiv.

När kvalificeringsomgången är genomförd kommer klubbens bästa herre samt klubbens bästa dam att bilda ett lag. Skulle det vara fler än ett lag anmält kommer klubbens näst bästa herre och klubbens näst bästa dam att bilda nästa lag. Fler lag bildas efter samma princip.
Skulle det vara så att någon från klubben INTE ska deltaga i Mix-SM måste detta meddelas till sekretariatet så snart grundomgången är över.

Så här kommer skyttet gå till:

 • Vi börjar finalskjutningarna i en 1/16-dels stege vilket innebär att förhoppnings alla lag kommer få skjuta minst en match beroende på hur många lag som är anmälda.
 • Lagen har totalt 80 sekunder på sig att skjuta sina fyra pilar, två per skytt.
  För Recurve, Barebow, Långbåge & Instinktiv är det setmatcher som gäller, fyra set om fyra pilar och två per skytt.  Så snart ett lag når 5 setpoäng (av 8 möjliga) förklaras laget som segrare.
  För Compound är det kumulativ poängräkning som gäller, dvs fyra serier om fyra pilar och två per skytt.

  • Kvalificeringsomgången skjuts i samband med SM på förmiddagen.
  • Matchskjutning startar för samtliga discipliner (kumulativ poängräkning för compound) och pågår till dess att guldfinalerna är skjutna.
  • Alternerande skjutning. Skytt 1 skjuter sin första pil och går av linjen och skytt 2 går på linjen och skjuter sin första pil. Därefter skjuter man pil 2 på samma sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *